tiistai 27. heinäkuuta 2021

Rikos ja Rangaistus

 Oon saanu 2krt. vankeusrangaistuxen huumausainerikoxesta, onnex vain ehtoollista. Soon parempi vaihtoehto kun oikeuden määräämät sakot,  noon pakko maxaa tai joutuu istumaan ne. (Toisin kun poliisin kirjoittamat sakot joita ei ole pakko maxaa jossei haluu. suom.huom.) Ehtoollinen ei - mielestäni - ole rangaistus ollenkaan. Kun ei siitä mitään seuraa. Toki jos haluaa työskennellä tietyillä aloilla työnantaja voi pyytää rikosrekisteriä nähtäväxeen. Kerran kun olin siivousfirmassa töissä pomo lätkäs kouraan lähetteen huumetestiin. Olin sillon putsis eli oisin voinut puhtaat näytteet antaa mutta moinen epäluulo alko vituttamaan siinä määrin että otin loparit ihan periaatteesta. Käyttörikos, huumausainerikos ja törkeä H ovat mittarit millä rangaistuxia määritellään. Eli omani sujahtaa tohon keskimmäiseen. Jos esim. istut polttoringissä ja tarjoat jointin vieruskaverille niin soon enemmän kuin pelkkä käyttörikos. Soon huumausaineen levittämistä tms huumausainerikos, toisin sanoen. Nuorelle joka moiseen erehtyy se voi tulla kummittelemaan opiskelupaikkojen/työpaikkojen haussa. Eli mitä tästä opimme? Kandee mielummin polttaa yxin jossain hieman syrjässä kuin mennä rinkiin istumaan julkiselle paikalle. Esim. festareilla on poliiseja jotka näyttävät (siviilit päällä) joltain aivan muulta kuin kytiltä. On tatskaa ja lävistystä. Pitkää tukka ja mitä lie. Kuteet on kuin kellä tahansa festarivieraalla tms. Ei (kaikki) kytät ole tyhmiä, ne tekee sitä kuitenkin työxeen. Ja ovat varmasti siinä ihan hyviä. Haaviin on tarttunut kaiken maailman katiskaa ja sen sellaista. Tosin kytät saa kiinni vain murto-osan rikoxista ja suurin osa menee läpi. Osuu ja uppoo. Oiskohan aika nostaa kädet pystyyn ja todettava että taistelu huumeita vastaan on hävitty. Soon pahentunu siitä asti kun taistelu alkoi ja käyrä on nousujohteinen. Ehkä pitäs kexiä jotain muuta? 

55mm (88mm täyskennoisessa) f5.6 1/ 25sec. ISO200
Sawuja PRKL! Kuva reilun vuosikymmenen takaa eli rikos on jo vanhentunut. Tai tuomio kärsitty.

Paha Mari -Frokkarit (loistava CCR-coveri) 
Tästä eteenpäin,lähde; http://ahj-law.fi/huumausainerikos/ (jonkun lakitoimiston nettisivut)
Kannabis on Suomen yleisin huumausaine, sitä saadaan hamppukasvista (Cannabis), jota on kolmea eri lajia Cannabis Sativa, Cannabis Indica ja Cannabis Ruderalis. Hamppua kasvatetaan Suomessa myös sisällä käyttäen apuna kasvatukseen soveltuvia lamppuja. Kannabis nautitaan joko polttamalla tai syömällä. Varsinkin hampusta tehtävää hasista tuotetaan Suomeen erityisesti Marokosta, Afganistanista ja Pakistanista. Marihuana on kasvin osista kuivatettuna saatava tuote. Hasis valmistetaan kasvin pihkasta ja kannabisöljyä saadaan kasvia tislaamalla.

Kannabikseen ei kehity fyysistä riippuvuutta, mutta siihen voi pitkäaikaisesta käytöstä johtuen kehittyä psyykkinen riippuvuus. EU:n 2008 tekemän raportin mukaan kannabis on tutkituista huumeista vaarattomin ja haitattomin, tämä tukee myös WHO:n aiempaa tutkimusta.

Kannabis on lisätty Suomessa lääkeainelistaan 1.10.2008. Oikeuskäytännössä alle 50 gramman kannabiksen hallussapidosta omaan käyttöön on tuomittu 10-50 päiväsakkoa, törkeän huumausainerikoksen rajana on pidetty yhtä kiloa. Euroopassa kannabikseen suhtaudutaan hyvin eri tavalla riippuen maasta, esim. Hollannissa, Espanjassa, Tsekeissä ja Sveitsissä ei kannabiksen käytöstä tai pienimuotoisesta kasvatuksesta tuomita rangaistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kommentin myös nimettömänä tai minkä tahansa nimimerkin takaa jos et halua nimeäsi julki. Älä ole mulkku on hyvä ohjenuora. Moderoin kommentit. Vastaan jokaiseen kommenttiin samalla mitalla ja ne ovat enemmän kuin tervetulleet. Rohkeesti vaan. You can comment behind any alias or nameless if you don´t want to use your Google account etc. Don´t be a dick is good advise to follow. I moderate my comments so no troll can spam me while I´m away from here. I´ll answer every comment the same way you commenting on me. If you behave, I´ll behave. If you wanna go crazy I can do that too. If you´re joking I try my best to be humorous as well. Photography I speak near fluent too. Go ahead and try me, I wont hurt you and there´s no pain envolved. I REALLY like your comments, Without an audience I wouldn´t do this. I´m not writting this to myself. Peace out!